SIBINJ ZA VUKOVAR – Tradicionalna biciklijada učenika i učitelja OŠ Sibinjskih žrtava u grad-heroj

Datum objave: 14. 11. 2023. | Kategorija: Susreti

SIBINJ – Nastavljajući tradiciju, u susret državnom blagdanu 18. studenoga, u Vukovar je i ove godine, 14. studenoga, krenula posebna biciklijada učenika i učitelja Osnovne škole Sibinjskih žrtava iz Sibinja

Želeći na pravi način obilježiti Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara i Škabrnje, put Grada heroja i ove će godine, u utorak, 14. studenoga, krenuti posebna biciklijaa učenika i učitelja Osnovne škole Sibinjskih žrtava iz Sibinja. U posebnom mjesecu kada se prisjećamo dana u kojima se stvarala Hrvatska, nakon stotinu prijeđenih kilometara, sudionici biciklijade predvođeni ravnateljem škole, Josipom Šišmanovićem, posjetit će prijatelje iz Osnovne škole Blago Zadro u Vukovaru, zapaliti svijeće na središnjem Spomen križu na ušću Vuke u Dunav, a potom posjetiti i Vukovarski vodotoranj.

Nakon što je prošle godine na put sa malim bicklistima krenuo i čelni čovjek Općine, načelnik Josip Pavić, ove godine sudionicima bicklijade pridružit će se i članovi biciklističke udruge Petnja i učenici Osnovne škole iz Oprisavaca o čijoj će sigurnosti na putu brinuti djelatnici prometne postaje PU Brodsko posavske županije. Ova biciklijada je, kažu organizatori iz Osnovne škole Sibinjskih žrtava, simbol podrške i zahvale svima onima koji su dali živote za domovinu ali i čin kojim učenike učimo našoj povijesti i poniznosti za žrtve branitelja.

TEKST: S. Tarbuk                     FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn