SEZONA POŽARA – Oprezno prilikom paljenja vatre na otvorenom

Datum objave: 21. 3. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Od početka 2022. do danas, na području PU požeško-slavonske evidentirano je ukupno 39 požara, od toga po sedam požara na prometnim sredstvima, 11 požara na građevinskim objektima i 21 požar na otvorenim prostorima.

Dolaskom sunčanih i toplijih dana građani lijepo vrijeme koriste za obavljanje radova na otvorenom pa tako i za spaljivanja trave i korova na poljoprivrednim i drugim površinama, koje uz nedostatak opreza često dovede do požara širih razmjera. Istovremeno, još uvijek za trajanja sezone grijanja, posebice za vjetrovita vremena češći su požari na građevinskom objektima i obiteljskim kućama. Od početka 2022. do danas, evidentirano je ukupno 39 požara, od toga po sedam požara na prometnim sredstvima, 11 požara na građevinskim objektima i 21 požar na otvorenim prostorima, izvijestili su iz PU požeško-slavonske.

Građane upozoravaju da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama, posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare. “Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote. Osim direktne materijalne štete prouzročene požarom, gašenje iziskuje angažiranje dodatnih ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava, stoga je nužno upozoriti na odgovorno ponašanje. Apeliramo na građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, kao i da saznanja o tome odmah dojave policiji na broj 192 ili na broj 112.” naglasila je glasnogovornica policije Nikolina Janković.

TEKST: S. P.            FOTO: JVP Grada Požege

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn