“ŠEKS – POLITIČKA BIOGRAFIJA” U POŽEGI – O političkom djelovanju koje je dio suvremene hrvatske povijesti

Datum objave: 30. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

nass

POŽEGA – U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Požega održano je predstavljanje knjige povjesničara Ivice Miškulina „ŠEKS – Politička biografija“. Na predstavljanju koje je održano u prostorima Hrvatske gospodarske komore u Požegi sudjelovali su zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha, autor doc.dr.sc. Ivica Miškulin i dr.h.c. Vladimir Šeks.

Na predstavljanju knjige okupili su se brojni predstavnici društveno-političkog života Požege i Požeško-slavonske županije koje je pozdravio i zahvalio im na dolasku domaćin požeški gradonačelnik Darko Puljašić.”Pozdravljam autora Miškulina, gospodina Šeksa i sve vas kolegice i kolege koji ste se odazvali u tako velikom broju kako bi poslušali o ovoj vrijednoj publikaciji. Autor je tako mlad čovjek, a tako veliki zalogaj je uspješno odradio u političkom smislu. Čestitao sam mu već neformalno na hrabrosti, a čestitam opet. Vjerujem kako ćemo svi pozorno poslušati predstavljanje, a potom i pročitati knjigu,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

darko

U opsežnoj političkoj biografiji na gotovo 900 stranica i u 19 poglavlja prikazano je političko djelovanja Vladimira Šeksa, istaknutog hrvatskih političara od 1970 godine te tijekom demokratizacije i osamostaljenja Republike Hrvatske, sve do 2015. godine kada je napustio Hrvatski sabor.

autor

“Dobio sam jedinstvenu priliku da na znanstveno utemeljen način analiziram, ocijenim i kontekstualiziram djelovanje jednog od najvažnijih političara moderne hrvatske povijesti – kada to kažem mislim na činjenicu da je on od proljeća 1990 kada je ušao u Sabor u kontinuitetu, sve do danas praktički u vrhu hrvatske politike. To samo po sebi predstavlja izazov i u tom smislu držim kako sam otvorio vrata sličnim biografijama, odnosno, analizama o našoj suvremenoj povijesti,” rekao je autor Ivica Miškulin. Vladimir Šeks naglasio je kako je vrlo zadovoljan knjigom, no konačni sud trebaju dati čitatelji.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn