SAVJET MLADIH GRADA POŽEGE – Ivan Svjetličić izabran za predsjednika, Stjepan Golić za zamjenika

Datum objave: 02. 8. 2018. | Kategorija: Društvo

savjet

POŽEGA -Na konstituirajućoj sjednici Savjet mladih Grada Požege većinom glasova izabrao je Ivana Svjetličića za predsjednika i Stjepana Golića za njegovog zamjenika.

Savjet mladih ima za cilj omogućiti sudjelovanje mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivnog uključivanja mladih u javni život te informiranja i savjetovanja mladih u Gradu Požegi i sl. Uz danas izabranog predsjednika i njegovog zamjenika u Savjetu se nalaze Matej Babić, Daniel Majer, Filip Matić, Borna Vlašić, Sunčana Gavran, Zoran Jekić i Matej Pudić.

Prigodnim riječima članove Savjeta mladih pozdravili su gradonačelnik Darko Puljašić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Željko Glavić. “Odlučili ste se upustiti u jedan dio politike, u jedan dio kreiranja i odlučivanja o budućnosti našega grada. Vaša mladost, brzina usvajanja novih tehnika i znanja te vaša odlučnost su ono što je nama potrebno. Svojim radom ćete nama bolje pojasniti kako da zajedno ovaj grad ostavimo boljim mjestom nego što smo ga zatekli,”rekao je gradonačelnik Puljašić, zahvalivši se također i bivšem sazivu Savjeta mladih na svemu što su za vrijeme svoga mandata napravili.

“Mladi ste, a to podrazumijeva da ćete upravljanje gradom i gradsku politiku učiti kako biste jednoga dana to mogli raditi. Učiti se može na dva načina – teži je način učiti na vlastitim greškama, a lakši na onima tuđim. Mi koji to sada radimo, mi i griješimo, pa osim dobrih stvari napravimo i poneku grešku. Vi imate priliku da na ova dva spomenuta načina naučite raditi tako da radite manje grešaka od nas.”poručio je dr.sc. Željko Glavić. Sljedeća sjednica Savjeta mladih Grada Požege održat će se krajem mjeseca rujna.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn