SAT ZA PLANET ZEMLJU – 60 minuta za solidarnost i brigu o jedinom domu koji svi dijelimo

Datum objave: 26. 3. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Milijuni širom svijeta svakog ožujka isključuju svjetla na jedan sat kako bi pokazali svoju nepokolebljivu predanost zaštiti prirode. Grad Požega i ove će se godine priključiti akciji te će večeras javna rasvjeta na Trgu Sv. Trojstva biti ugašena. Uključi se i ti, u večeras, 26.3. u 20:30 sati!

Sat za planet Zemlju (Earth Hour), globalna akcija koju organizira Svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode – WWF pokrenut je u Sydneyu 2007. godine kao građanska inicijativa u znak prosvjeda protiv klimatskih promjena i poziv na hitno djelovanje. Na jedan sat posljednje subote u ožujku, milijuni ljudi širom svijeta isključuju svjetla kako bi izrazili simbolički čin podrške Zemlji. Zemlje naše regije uključene su u akciju od 2009. godine.

Iz WWF-a, svjetske organizacije za zaštitu prirode, s gotovo pet milijuna pristaša i globalnom mrežom aktivnom u više od stotinu zemalja, upozoravaju kako se bioraznolikost u svijetu smanjuje neviđenom brzinom a oko milijun vrsta prijeti izumiranje, te je najveći svjetski pokret za očuvanje planeta usmjeren na mobiliziranje pojedinaca, poduzeća i vlada da budu dio razgovora i pronalaska rješenja potrebnih za izgradnju održive budućnosti.

U ovim izazovnim vremenima, poručuju, Sat za planet Zemlju nudi trenutak za solidarnost i priliku da brinemo jedni o drugima, kao i o jedinom domu koji svi dijelimo. Grad Požega i ove će se godine priključiti akciji te će večeras javna rasvjeta na Trgu Sv. Trojstva biti ugašena.

TEKST: S. P.             FOTO: WWF

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn