SAJAM CVIJEĆA U LIPIKU – Rapsodija boja, oblika i mirisa

Datum objave: 08. 5. 2022. | Kategorija: Susreti

LIPIK – Ovogodišnji 10. Sajam cvijeća i ukrasnog bilja u Lipiku u lipičkom parku okupio je veliki broj  izlagača i posjetitelja koji su uživali u rapsodiji boja i mirisa.

Mnoštvo proljetnih ukrasa i umjetničkih instalacija, bogata ponuda cvijeća i ukrasnog bilja na izložbenim mjestima preko stotinu izlagača, dočekalo je danas u Lipiku brojne posjetitelje. Uz vatromet boja koje može stvoriti samo priroda, danas se u Lipiku moglo uživati i u bogatoj ponudi rukotvorina, cvjetnim radionicama, te u vožnji vlakićem i druženju s četveronožnim ljepotanima iz svjetski poznate Državne ergele Lipik.

Sajam cvijeća organizirala je TZ grada Lipika, pod pokroviteljstvom Grada Lipika. Nakon dvije pandemijske godine, ovo je ozračje koje nam je svima potrebno, naglasio je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana. “Od samog jutra tu je pozitivna atmosfera, osjeća se kako je ovo bilo potrebno. Sajam je prerastao u tradicionalnu manifestaciju, u pravi brend grada. Veliki dio cvjetnih instalacija će ostati jer želimo da Lipik postane grad cvijeća. Cvijeće traži pažnju, znanje, ljubav, a mi ćemo to i pokazati. Inače, pripremili smo još niz manifestacija i već sada mogu najaviti kako se od 3.lipnja do 31.kolovoza sve seli na bazen gdje će se održati brojni koncerti, nastup ansambla Lado i još puno toga, ” rekao je gradonačelnik Kasana.

“Lipik je predivan grad, šarmer s pokrićem, a ova ljepota u prekrasnom parku daje mu dodatnu vrijednost. Ideja Sajma cvijeća u Lipiku je odlična jer ako negdje postoji mogućnost da se cvijeće prezentira kao umjetnički element i turistička atrakcija, onda je to ovdje u Lipiku,” rekao je zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinad Troha.

TEKST: S. Pok             FOTO: D. Oroz

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn