SADRŽAJNO LJETO U NOVOJ GRADIŠKI – Uz Večer vina i gitare otvorena kušaonica Slavonskog dućana

Datum objave: 26. 8. 2020. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Iako bez najprepoznatljivije gradske manifestacije koja bi ove godine proslavila 25.rođendan, Novogradiščani tijekom ljeta nisu ostali zakinuti za zanimljive sadržaje. Neki od njih, sudeći prema reakciji posjetitelja, mogli bi postati i tradicija, poput sjajno organizirane večeri Vina i gitare, koja je uveličala otvorenje kušaonice Slavonskog dućana i redovitih glazbenih vikenda na najljepšoj pozornici na otvorenom, u središnjem gradskom parku.

Iako je ljeto u gradu prošlo bez najprepoznatljivije i najdugovječnije manifestacije, Novogradiščani proteklih mjeseci nisu ostali zakinuti za zanimljive sadržaje. Jer, osim što se pokazala kao prilika za nove oblike poslovanja i dodatnu kreativnost, epidemija koronaviurusa je, igrom slučaja, rezultirala novootkrivenom najljepšom pozornicom na otvorenom, središnjim gradskim parkom koji je proteklih mjeseci, zahvaljujući nizu kvalitetnih sadržaja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta M.A.Relković i Turističke zajednice, postao omiljena točka susreta i druženja Novogradiščana svih generacija.

Uz novi “event prostor”, nesvakidašnja javnozdravstvena situacija potvrdila je i kako u Novoj Gradiški itekako ima interesa za kvalitetno organizirane glazbeno-kulturne priče od kojih bi neke, sudeći prema reakciji posjetitelja, zasigurno trebale postati tradicija. Poput Večeri vina i gitare, sjajnog događaja u organizaciji Turističke zajednice grada, osmišljenog prema ideji više stručne suradnice za marketing tvrtke Industrijski park i iznimno aktivne gradske vijećnice Marijane Škara Ivković, s ciljem promocije domaćih proizvoda i gurmanskih delicija lokalnih OPG-a koje krase police Slavonskog dućana.

Uz dobro poznate slavonske mirise i okuse, uživanje u domaćim crnim, bijelim i rose vinima, rakiji, ginu, pa i onim konkretnijim proizvodima po kojima smo nadaleko poznati, za potpuni ljetni gušt pobrinuo se i Boris Rogoznica, glazbeni gost koji je na novogradiške ulice donio morski ugođaj. Uz mnogobrojne posjetitelje, čelne ljude Grada i Brodsko posavske županije, Večer vina i gitare posebno je razveselila članove Zajednice proizvođača novogradiškog kraja, jer bila je to još jedna prilika da se svima pohvale kvalitetom proizvoda koje je, od sada, zahvaljujući prostoru kušaonice, na licu mjesta moguće i degustirati. Jedinstvenoj eno-glazbenoj večeri i otvorenju novog sadržaja Slavonskog dućana nazočili su i Vlado Šestan, osnivač portala travel-advisor.eu i Lucija Kraljičković, voditeljica projekta Upoznaj Hrvatsku, oduševljeni prostorom na kojem je moguće okusiti i kupiti sve ono što Slavonija jest i potencijalima grada koji od prošle godine drage goste i turiste dočekuje uz slogan ” Nova Gradiška novi doživljaj”.

TEKST: S. T.       FOTO: Slavonski dućan

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn