RONILAČKI KLUB POŽEGA – Ukradena im klupska oprema potrebna za rad i akcije spašavanja

Datum objave: 09. 9. 2015. | Kategorija: Crna kronika

ron-1

POŽEGA – Ronilački klub Požega imao je provalu u klupske prostorije kod Gradskog bazena i tom prilikom otuđena im je sva vrijednija klupska oprema (regulatori, kompenzatori, odijela) kao i dio privatne opreme koja se nalazila u prostorijama kluba  (također dva kompenzatora i regulator). Apeliraju na počinitelje da vrate opremu jer njome se koriste u svim  akcijama pa i akcijama spašavanja, a riječ je o robi koju nije lako “utopiti na crnom tržištu”.

“Ovom prilikom molim sve klubove i pojedince da pokazu solidarnost te nam se jave ukoliko im netko ponudi opremu “sumnjivog porijekla”…Ujedno bih apelirao i na (postenog) lopova da vrati opremu i necemo oko toga praviti probleme jer nam je ta oprema jedino sredstvo rada koje imamo i s kojom idemo u akcije traganja i spašavanja iz vode…” stoji na facebook stranici Ronilačkog kluba Požega.

“U šoku sam i nemam riječi. Prijavili smo policiji, točno smo utvrdili što nedostaje, to je oprema s kojom radimo,” rekao je član kluba Zdenko Oroz. Ronioci su u sustavu Centra 112 i opremu koriste u slučaju poplava, utapljanja, ekoloških akcija, ronilački klubovi povezani su, roba se ne može iznenada pojaviti u prodaji,  a riječ je o opremi doista specijalnih namjena i ne može ju koristiti svatko. Što su počinitelji ovog bizarnog nedjela naumili, teško je reći, ali učinili su štetu vrijednim i hrabrim volonterima čiji je rad od velikog značaja. Nadamo se  da u svojoj gluposti neće “uroniti do dna” te da će poslušati apel.

TEKST: S.Pok   FOTO: RKP (ilustracija)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn