RONILAČKI KLUB POŽEGA – Požežani u velikoj eko-akciji u Trogiru

Datum objave: 25. 4. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – članovi Ronilačkog kluba Požega ovog vikenda, uz još osam ronilačkih klubova, sudjelovali su u velikoj eko akciji koja je bila organizirana u Trogiru povodom Dana planeta Zemlje

U planu aktivnosti za ovu godinu je odrađivanje što više eko akcija, pa su tako od petka do nedjelje članovi Kluba boravili u Trogiru gdje su sudjelovali u Eko akciji koja je bila organizirana povodom Dana planeta Zemlje, a pod pokroviteljstvom grada Trogira i Turističke Zajednice Trogir, organizator akcije je bio KPA IGLUN.

Akciji se odazvalo 8 ronilačkih klubova iz Hrvatske te jedan iz BiH; KPA Drava (Varaždin), KPA Iglun (Jesenice), REK Podstrana, RK Giričić (Kaštela); KPA Delfin (Split), RK Mostar, UPA Rostrum (Split), RK Požega i RK Zenta (Split).Ukupno je sudjelovalo oko 60 ronioca, a osim njih akciji su se odazvali i članovi ekološke sekcije Pomorske škole u Splitu, uz potporu više udruga i ostalih volontera. Čistilo se je podmorje na plaži Brigi i na plaži u Mastrinci na Čiovu. Na sreću u ovoj eko akciji nije pronađeno puno smeća, tako da su svi sudionici akcije bili itekako zadovoljni.

TEKST: S. P./D. O.         FOTO: Joško Herceg TZ Trogir

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn