RONILAČKI KLUB POŽEGA – Eko akcija čišćenja dna i obale rijeke Save

Datum objave: 13. 6. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Požeški ronioci ovog vikenda imali su u Slavonskom Brodu dvodnevno druženje gdje je Klub podvodnih aktivnosti Marsonia organizirao tradicionalni Eko kamp “Sava Slavonski Brod 2022.”-ekološka akcija čišćenja dna i obale rijeke Save. Akcija je i dio nacionalne kampanje “Čuvam, pazim, ne bacam”.

“Nakon dvije pandemijske godine,napokon imamo prilike ponovno se odazivati pozivima kolega ronioca iz cijele Hrvatske. S klubom iz Slavonskog Broda od samog osnivanja imamo odličnu suradnju i velika su nam podrška bili u radu i uvijek koristimo priliku da im zahvalimo na svemu. Bila je ovo prilika za druženje i s kolegama iz drugih klubova, poput KPA Vodomar iz Duge Rese i Ronilačkog Centra Osijek koji su također bili sudionici akcije.” rekla je dopredsjednica kluba Martina Makarević.

“Nažalost Sava je bila jako mutna, slaba je bila vidljivost i jake su bile struje ovog vikenda zbog obilnih kiša prošlog tjedna, tako da smo počistili koliko smo mogli ,a da pri tome ne ugrožavamo našu sigurnost” dodaje Makarević.

Ronilački klub Požega organizira tečajeve za ronioce R1 zvjezdice na Gradskim bazenima u Požegi, a uskoro planiraju postaviti i izložbu podvodnih fotografija.

TEKST: S. P./ D. O.                 FOTO: RK Požega

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn