RONILAČKA EKO AKCIJA – Požeški ronioci pomogli u čišćenju Dunava

Datum objave: 01. 8. 2021. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Članovi Ronilačkog kluba Požega sudjelovali su na tradicionalnoj eko akciji u organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti Vukovar.

Klub podvodnih aktivnosti iz Vukovara osnovan je 2004. godine i trenutno broji 35 članova.„Jako smo dobro opremljeni zahvaljujući Županiji koja je prije četiri godine povukla Europski projekt EMBER pa smo dobili jako puno opreme od kombija, gumenog čamca, kompresora…mogu reći zadnji krik tehnologije,”istaknuo je Marijo Kamenjaš predsjednik kluba.

Klub tradicionalno uz svoje redovite djelatnosti organizira i eko akcije.Ove subote održana je 11-ta Eko akcija koja se radi na rijeci Dunav.

„Okupilo se jako puno sudionika iz cijele države i iz susjedne Bosne i Hercegovine. Iskreno nismo očekivali ovakvu situaciju s Dunavom, protiv prirode ne možemo,vidljivost je gotovo nikakva, naše su ruke oči, idemo isključivo na opip. Dunav je trenutno boje kave i kad zaronimo gotovo se ništa ne vidi, što uspijemo napipati – to je to. Očekivao sam da će vodostaj biti ispod 100,čak oko nule u ovo doba godine, međutim ove poplave što su se dogodile u Njemačkoj donesle su ovdje tolike vode” rekao je Kamenjaš.

Unatoč teškim uvjetima akcija je održana  jer sam cilj akcije je, osim čišćenja Dunava, poticanje ekološke svijesti kod građana. Akcija je bila i prilika da se okupe ronilačka društva i razmjenjuju iskustva. Na ovoj akciji sudjelovali su klubovi iz Zagreba, Splita, Metkovića, Mostara, Slavonskog Broda, Požege i naravno klub domaćin.

TEKST: S.P/ D.O        FOTO: RK Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn