RODILIŠTE NOVOGRADIŠKE OPĆE BOLNICE – Župan Marušić i gradonačelnik Grgić posjetili najmlađe sugrađane

Datum objave: 03. 1. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Prvog dana Nove godine, s darovima u rukama kako je i red, župan Brodsko posavske županije Danijel Marušić i gradonačelnik grada Nova Gradiška Vinko Grgić, posjetili su rodilište novogradiške Opće bolnice gdje su se u posljednjim satima stare godine rodile dvije bebe Ines Barišić i Nikola Gačeša.

2018. godinu rodilište Opće bolnice Nova Gradiška „zaključilo“ je s 337 poroda, 5 više nego li godinu ranije, što, obzirom na problem iseljavanja koji nije zaobišao niti ovaj dio Slavonije, predstavlja razlog za optimizam. U posljednjim satima stare godine rodile su se dvije bebe Ines Barišić i Nikola Gačeša. S dobrim vijestima, prvog dana Nove godine, čestitare, župana Brodsko posavske županije, Danijela Marušića i gradonačelnika Nove Gradiške, Vinka Grgića, dočekao je dr. Boris Lovrić, voditelj Odjela ginekologije i opstetricije.

Tradicionalni novogodišnji radni posjet rodilištu prilika je za čestitanje i darivanje, te prije svega, potvrda sve ozbiljnijih mjera koje, s ciljem povećanja nataliteta i zaustavljanja negativnih trendova, poduzimaju Županija i Grad Nova Gradiška. Podsjetio je na to i gradonačelnik, Vinko Grgić. „Prvi dan u godini, tradicionalno, posvećujemo našim najmlađima, prije svega, dvjema novorođenim bebama za koje je Grad u proračunu, osigurao sredstva.

Od ove godine, novčane dotacije su povećane, pa tako, za prvorođenu djecu dajemo 3 tisuće kuna, za drugo-4, a za treće i svako slijedeće 5 tisuća kuna. Želeći olakšati rad djelatnicima, oplemeniti prostor i učiniti ga ugodnijim, Grad je, u dogovoru s voditeljem ginekologije, dr.Borisom Lovrićem, pomogao pri kupnji novih klupa u čekaonici za posjetitelje.“, upoznao je gradonačelnik Grgić.

S dobrim brojkama i pozitivnim trendovima rodilišta novogradiške Opće bolnice, zadovoljan je i prvi čovjek županije. „ U moru ružnih vijesti kojima smo svakodnevno izloženi, sjajno je čuti kako je tijekom 2018. rođeno pet beba više nego li godinu dana ranije.Svima želim dug i sretan život, a djelatnicima Odjela, „struci“ koja ne poznaje ni vikend ni blagdan, veliko hvala za sve što čine“, čestitao je župan Danijel Marušić.

TEKST: S. Tarbuk   FOTO: www.bpz.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn