ROADPOL 2023 – Akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila

Datum objave: 21. 4. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Ovog tjedna diljem Europe provodi se ROADPOL-ova akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila. U okviru pojačanih mjera, 21. travnja od 00.00 do 24.00 sata, provodi 24-satni nadzor brzine i na području Policijske uprave požeško-slavonske i to posebno na lokacijama koje su predložili sami građani.

Ovog tjedna diljem Europe provodi se ROADPOL-ova akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila. Usklađeno s akcijama ROADPOL-a takve aktivnosti provode se i na području PU požeško-slavonske. ” Tijekom cijelog ovog tjedna, odnosno u razdoblju od 17. do 23.travnja provode se pojačane aktivnosti u prometu usmjerene na nadzor brzine kretanja vozila. Danas se provodi 24-satni kontinuirani nadzor brzine kretanja vozila,” rekla je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

“Temeljem ROADPOL-ovog plana akcija za 2023. godinu provode se mjere nadzora brzine na području država članica EU pa tako i na području Republike Hrvatske. Današnji dan je 24-satni nadzor brzine od 00 do 24 sata, aktivnost tzv. Speed Marathon. U ovoj aktivnosti uključili smo sve raspoložive uređaje za nadzor brzine i maksimalni broj policijskih službenika. Određen je veliki broj lokacija na kojima se vršiti nadzor brzine, a lokacije će se često mijenjati” naglasio je voditelj poslova Prometne policije, Policijske uprave požeško-slavonske Zvonimir Lukačević.

Lukačević dodaje kako se gotovo svakodnevno događaju prometne nesreće kojima je uzrok upravo neprilagođena brzina, prvi ubojica u prometu. “U prošloj godini, od dvije prometne nesreće koje su bile s poginulim osobama, obadvije su uzrokovane brzinom. Od 540 prometnih nesreća prošle godine, 103 su bile uzrokovane brzinom, a 22 nesreće su bile upravo teške prometne nesreće gdje su zabilježene i ove dvije smrtno stradale osobe, dok je 25 osoba teško ozlijeđeno. Prošle godine je ukupno stradalo u prometnim nesrećama zbog brzine kretanja 68 osobe. Situacija je ove godine nešto povoljnija. Do sada imamo 116 zabilježenih prometnih nesreća od kojih je 18 uzrokovanih brzinom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.” dodao je Lukačević. Osim lokacija koje su predložili građani, policija će nadzirati brzinu i na lokacijama na kojima se prema statističkim pokazateljima događaju prometne nesreće uzrokovane nepropisnom ili neprilagođenom brzinom.

TEKST: S. Pok                          FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn