RIBARSKE VEČERI U RITMU SAVE – 16.tradicionalna svečanost ribe u Davoru

Datum objave: 05. 8. 2017. | Kategorija: Susreti

NN

DAVOR – Ima nešto sasvim posebno u Davoru. Ona jedinstvena, na vlastito vrijeme namještena lakoća življenja, koju istinski razumiju samo oni koji su odrastali s rijekom Savom. Gledajući je, slušajući i prateći njen ritam.Možda su baš stoga, već 16 godina i Ribarske večeri u Davoru jednako posebne. I drugačije od svih drugih, međusobno sličnih. Osjetili su to i ove godine, već prve večeri manifestacije, brojni posjetitelji najbolje slavonske fešte od ribe i pisme.

Zasluga je to, prije svega, organizatora, članova mjesnog KUD-a “Matija Antun Relković“ na čelu sa „šefom parade“, predsjednikom Zvonkom Devićem, a onda i svih mještanima. Jer, uz jedinstveni ambijent, baš tamo gdje im je i mjesto, Ribarske večeri u Davoru jedna su od onih manifestacija u čijoj organizaciji sudjeluju svi. I mlado i staro.

zzzz

Uz bogatu trpezu prepunu manje ili više poznatih ribljih specijaliteta, neprocjenjivu, već spomenutu, kulisu sa Savom u pozadini, neizostavnu „sajamsku“ ponudu, jer fešte su ovo na kojima valja i potrošiti, red tamburice, pa red rock and rolla, onako kako to već ide u Relkovićevom Svinjaru, provjereni je ovo recept za uspjeh.

NNN

I razlog zašto su upravo ovo najbolje Ribarske večeri u Slavoniji. Dokazali su to majstori i ove godine, spajajući gastronomiju i zabavu, čuvajući tradiciju, slaveći Savu. Očekujući ljubitelje ribe i dobre fešte iz cijele regije, jer priča je ovo koja se, zahvaljujući usmenoj predaji itekako proširila, računajući na ugodni rječni povjetarac, zdrav apetit gostiju i prošlogodišnje statistike, domaćini su, kao i svake godine, pripremili više od 5 tona ribe, ali i bogat izbor ostalih vrsta mesa, ako smatrate da je u Davoru, na Ribarskim večerima, ispravno jesti nešto drugo.
N

Uz brojne Novogradiščane, Brođane, Požežane, prvu večer jedne od najdugovječnijih „ribarskih“ manifestacija, nisu propustili ni saborski zastupnik i prvi HSS-ovac Brodsko posavske županije, Davor Vlaović i stranački mu kolega, načelnik Općine Oriovac, Antun Pavetić. Kako nakon jela valja malo popiti, pa se i proveseliti, organizatori su se i ove godine posebno potrudili oko glazbenih gostiju. 16. izdanje Ribarskih večeri „otvorile“ su domaće, lokalne zvijezde-TS“Satir“ i „Lengeri“, a potom i kralj slavonske pisme-Šima Jovanovac, dok će, dan kasnije, publiku zabavljati mlada i sve popularnija Miu Dimšić i iz Nove Gradiške, Gradska glazba.

Riblji „fan“ ili ne, manifestacija je ovo koju bi svakako valjalo posjetiti, ali i gastro-turistička priča s budućnošću, koju treba osjetiti. U prirodnom ambijentu, ogrnutu Savom. Davor i Ribarske večeri čekaju vas i na praznik, u subotu, 5.kolovoza.Odete li, računajte kako ćete doći i na godinu!

TEKST: Simonida Tarbuk    FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn