RIBARSKE VEČERI U DAVORU – Provjerite razliku između dobrog i najboljeg

Datum objave: 29. 7. 2014. | Kategorija: Susreti

davor

DAVOR  –  Iako su organizacijom sve brojnijih fišijada Slavonci posljednjih godina ponovno počeli otkrivati rijeku i sva njena bogatstva, želite li provjeriti razliku između dobre manifestacije i one najbolje, trebali bi navratiti u Davor. Jer, samo su davorske Ribarske večeri dobile epitet najboljih nacionalnih, pri čemu ne treba zanemariti ni nevjerojatnu statistiku- nekoliko desetaka tona pojedene i ulovljene ribe, kao i nekoliko desetaka tisuća posjetitelja. Sve to vas,  kao i ranijih godina, čeka prvog vikenda u kolovozu, (petak i subota, 1.i 2.kolovoza), na 13.Ribarskim večerima u Davoru.

Riječ je o sasvim jedinstvenoj manifestaciji koja želi skrenuti pozornost na značaj rijeke Save za život Davora i njegovih mještana, sačuvati i oživjeti tradiciju, ali i spojiti gastronomiju, dobru zabavu i turističke potencijale kraja. U organizaciji članova Kulturno umjetničkog društva Matija Antun Relković, Općine, ali i svih mještana Davora, i ove će se godine, 13.puta za redom, lizati prsti poslije riblje juhe, pečene ribe na ražnju, pržene ribe i bogate ponude tradicijskih davorskih jela-kavijara, riblje salate razno raznih ribljih odrezaka. Posjetitelji će i ove godine moći uživati u odličnom fišu, prženom šaranu, šaranu s ražnja, ali i ne tako uobičajenoj na našim tanjurima- ribljoj pljeskavici. Bit će i prilike za vožnju rijekom Savom, degustaciju vina i piva, te  razgledavanje prodajne izložbe domaćih rukotvorina. Tu su i raspoloženi tamburaši, rasplesani članovi gostujućeg  Kulturno umjetničkog društva te, nezaobilazno dobro raspoloženi domaćini.

Iako je ugođaj potpun tek onda kada na Ribarskim večerima provedete oba dana, domaćini vam nude i mogućnost izbora. Tako vas, prema planu i rasporedu 13.Ribarskih večri, u petak, 1.kolovoza, na središnjoj mjesnoj pozornici očekuje  Miroslav Škoro , te domaće tamburaške snage- Tambraški sastav Satir i Lađari. U subotu, 2.kolovoza, za dobro će se raspoloženje pobrinuti članovi HKUD-a Valpovo 1905, muške pjevačke skupine iz Babine Grede, domaći „Satirci“ i tamburaški sastav Lengeri. Uz jedinstvenu revitalizaciju rijeke Save i svih njenih gastronomskih bogatstava na kojima su othranjene generacije Davoraca, posebnost ovih Ribarskih večeri je i u činjenici kako je riječ o manifestaciji s kojom, uistinu, živi i diše čitavo mjesto, ali i manifestaciji koja „udara“ sjajne temelje“ za dugorčan razvoj ruralnog  i riječnog turizma.Uz, naravno, reprezentativnu statistiku kojoj se moramo vratiti i na kraju priče- očevici tvrde kako se tijekom dva dana Ribarskih večeri pojede u prosjeku 2,5 do nevjerojatnih 3 tona ribe. Budite, stoga i vi među onima koji će ove godine „brk omastiti“ savskim specijalitetima. I provjerite razliku između dobrih i najboljih Ribarskih večeri. Davorci vas čekaju.

TEKST: Simonida Tarbuk        FOTO: plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn