REZULTATI VIŠEMJESEČNOG ISTRAŽIVANJA – Brodski policajci razotkrili organiziranu mrežu dilera

Datum objave: 10. 7. 2020. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske, dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad više osoba na okolnosti počinjenja kaznenih djela u segmentu kriminaliteta droga. Sedam osoba je s područja Slavonskog Broda, a dvije s područja Zagreba.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvatili su 9 osoba, od kojih je 7 osoba (u dobi od 51, 43, 38, 34, 33, 33 i 30) sa područja Slavonskog Broda i dvije osobe (u dobi od 44 i 36) sa područja Zagreba. Pritom je utvrđeno, da je jedan 33-godišnjak nabavljao veće količine droge marihuane i kokaina sa namjerom daljnje prodaje na području Slavonskog Broda. Također je organizirao, dogovarao sa drugih 6 osumnjičenika, te prodavao drogu krajnjim konzumentima. Na takav način je 40-tak puta prodao oko 5 kilograma marihuane. Također je drogu prodavao preko mreže prodavatelja koju je organizirao, a kojom prilikom je u 28 navrata prodao najmanje 40 grama kokaina.

Dana 7. srpnja temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu, pretraženi su domovi i druge prostorije na više lokacija na području Slavonskog Broda, te prijevozna sredstva, koje koriste osumnjičeni. Pritom je pronađeno 1855,95 grama droge marihuana, 8,72 grama sjemenki biljke kanabis, nasad od tri biljke kanabis, te drugi predmeti, koje su osumnjičeni koristili za počinjenje kaznenih djela.

U okviru kriminalističkog istraživanja tijekom ožujka 2020. godine, u Slavonskom Brodu, pretražen je osobni automobil, kojim je upravljao 36-godišnjak sa područja Zagreba, zbog sumnje da se u unutrašnjosti automobila nalazi droga. Tom prilikom su policijski službenici u osobnom automobilu pronašli 1072,25 grama marihuane, namijenjene za prodaju na području Slavonskog Broda. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno, da su 36-godišnjak i 44-godišnjak (sa područja Zagreba) po prethodnom dogovoru sa 43-godišnjakom, tijekom prosinca 2019. godine, u dva navrata, u Slavonski Brod dovezli oko 2 kilograma droge marihuane, prodavši 43-godišnjaku, a koji je kupljenu drogu prodavao dalje na području Slavonskog Broda.

Dobra suradnja PU brodsko-posavske i PU zagrebačke rezultirala pronalaskom 140 kilograma duhana

Daljnjim radom je utvrđeno, da je 51-godišnjak osim kupovanja i prodaje droge, nedozvoljeno prodavao veće količine duhana.
Dana 10. travnja 2020. godine, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, postupali su prema 54-godišnjaku (sa područja Policijske uprave zadarske). Kontrolirali su teretni automobil kojim je upravljao, a kojom prilikom su pretragom automobila pronašli i oduzeli 140 kilograma duhana. Utvrđeno je, da je 54-godišnjak duhan kupio od 51-godišnjaka, radi daljnje prodaje na podruju Policijske uprave zadarske.

Prilikom spomenute pretrage (7. srpnja) doma i prostorija u Slavonskom Brodu, koje koristi 51-godišnjak, pronađeno je i oduzeto oružje; puška ručne izrade i dva pištolja sa pripadajućim streljivom, koje je nedozvoljeno posjedovao.
Policijski službenici protiv svih osumnjičenih osoba podnose kaznene prijave mjerodavnom Državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Protiv 51-godišnjaka policija podnosi kaznene prijave za počinjenje kaznenih djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, Nedozvoljene trgovine i Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

IZVOR: PU BP

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn