REZULTATI POJAČANOG NADZORA PROMETA – Utvrđen ukupno 91 prekršaj, najveća kazna 1580 eura

Datum objave: 27. 3. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 91 prekršaj, od čega šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 51 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

I protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 91 prekršaj, od čega izdvajamo šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 51 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 25. ožujka 2023. oko 9.40 sati u Lipiku u Jadranskoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje vozilima „B“ kategorije i za vrijeme dok je vozilu isteklo važenje tehničkog pregleda upravljao 30-godišnjak. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1580,00 eura.

TEKST: S. P.                FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn