REZULTATI POJAČANOG NADZORA PROMETA – “Rekorder” dobio kaznu od 2430 eura i osam mjeseci zabrane vožnje

Datum objave: 03. 4. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Vozaču koji je upravljao vozilom bez vozačke dozvole, ali s promilima, a nije se zaustavio na naredbe policije, izdan je prekršajni nalog na novčani iznos od 2430,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od osam mjeseci.

I protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 76 prekršaja, od čega izdvajamo tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 35 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 1. travnja 2023. oko 22.35 sati u Požegi u Industrijskoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, koji je skretao preko pune uzdužne linije te se nije zaustavio na naredbe policijskih službenika. Nadalje je utvrđeno da je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,22 promila upravljao 31-godišnjak.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2430,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od osam mjeseci.

TEKST: S. P.                      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn