REZULTATI POJAČANOG NADZORA PROMETA – Najveća novčana kazna od 14.500 kuna vozaču koji je alkoholiziran udario u zid kuće

Datum objave: 11. 10. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u Požegi na raskrižju ulica Primorska i Republike Hrvatske, kada je 39-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,56 promila upravljao osobnim automobilom te uslijed neprilagođene brzine udario u zid kuće. Slijedi mu prekršajni nalog na novčani iznos od 14.500,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od devet mjeseci.

S ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, proteklog vikenda provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 85 prekršaja od čega tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, deset prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 49 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 10. listopada oko 1.50 sati u Požegi na raskrižju ulica Primorska i Republike Hrvatske, 39-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,56 promila upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine udario je u zid kuće u vlasništvu 76-godišnjaka. Nakon udara 39-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu s kojim je upravljao, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici te je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog na novčani iznos od 14.500,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od devet mjeseci.

TEKST: S. P./ PU PS             FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn