REZULTATI POJAČANOG NADZORA PROMETA – Martinjski “rekorder” s 2,15 promila dobio kaznu od 1.320 eura

Datum objave: 13. 11. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske kontrolirano je 361 vozilo i alkotestirano 178 vozača. Tom prilikom utvrđena su ukupno 73 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 41 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Na području PU požeško-slavonske u razdoblju od 10. do 12. studenoga 2023., povodom narodnog običaja krštenja mošta („Martinja“) i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica provedene su pojačane aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Također su tijekom proteklog vikenda provedene i pojačane mjere na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja, dok se ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske kontrolirano je 361 vozilo i alkotestirano 178 vozača. Tom prilikom utvrđena su ukupno 73 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 41 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 11. studenoga 2023. oko 22.50 sati u Požegi u Ulici Jurja Križanića gdje su policijski službenici u prometu zatekli 41-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,15 promila upravljao osobnim automobilom. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

TEKST: S. P.                   FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn