REZULTATI POJAČANOG NADZORA – Najviše prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem akohola

Datum objave: 11. 4. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveću kaznu od 1840 eura i tri mjeseca zabrane vožnje dobio je vozač koji je pod utjecajem alkohola i bez vozačke skrivio prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđeno trogodišnje dijete.

S ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i protekli vikend provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 46 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja i 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 8. travnja 2023. oko 19.10 sati u mjestu Grabarje u Ulici Stjepana Radića, 36-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,53 promila i ne koristeći sigurnosni pojas upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio u putni kanal te udario u betonski dio kolnog ulaza nakon čega je došlo do prebacivanja vozila na krov. U prometnoj nesreći vozač je teško, dok je trogodišnje dijete koje se nalazilo kao putnik u vozilu lakše ozlijeđeno.

Protiv 36-godišnjaka slijedi prekršajni nalog na novčani iznos od 1840,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca  te dopis Hrvatskom zavodu za socijalni rad – Područni ured u Požegi.

TEKST: S. P.                  FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn