REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Višestrukom počinitelju kazna od 20 tisuća kuna i 15 mjeseci zabrane upravljanja vozilom

Datum objave: 18. 10. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna od 20 tisuća kuna predviđena je za prekršaj koji je počinio 43-godišnjak, višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Zatečen je u prometu u vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja i pod utjecajem alkohola od 2,01 promil.

S ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, protekli vikend na području PU požeško-slavonske provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 61 prekršaj od čega se ističu četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, deset prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 20 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 17. listopada oko 2 sata u mjestu Novi Mihaljevci, gdje je u prometu zatečen 43-godišnjak koji je za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola od 2,01 promil upravljao osobnim automobilom. Budući da je 43-godišnjak višestruki počinitelj prometnih prekršaja uhićen je i smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog s prijedlogom novčane kazne u iznosu od 20.000,00 kn i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 15 mjeseci.

TEKST: S. P. / PU PS            FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn