REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Utvrđeno 53 prekršaja, najveća nočana kazna od 10.600 kuna

Datum objave: 29. 11. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Prekršajni nalog na novčani iznos od 10 600,00 kuna te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od 3 mjeseca dobio je 42- godišnjak koji je kod sebe nije imao vozačku dozvolu, a upravljao je teretnim vozilom s 1,70 promila.

I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 53 prekršaj, od čega ističemo jedan prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje, pet prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 26 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 26. studenoga 2021. oko ponoći u mjestu Gradac u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili teretni automobil kojim je upravljao 42-godišnjak koji kod sebe nije imao vozačku dozvolu, te je u organizmu imao alkohola u koncentraciji od 1,70 promila, 42-godišnjak koji je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10 600,00 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

TEKST: S. P./ PU PS           FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn