REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Tijekom vikenda 62 prekršaja na požeško-slavonskim prometnicama

Datum objave: 19. 4. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna u iznosu od 10 tisuća kuna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 17. travnja 2021. oko 15 sati u Požegi u Osječkoj ulici gdje je u prometu zatečen 66-godišnji vozač koji je upravljao mopedom prije stjecanja prava na upravljanje.

Protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, na području PU požeško-slavonske provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 62 prekršaja od čega 26 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i po tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 17. travnja 2021. oko 15 sati u Požegi u Osječkoj ulici gdje je u prometu zatečen 66-godišnji vozač koji je upravljao mopedom prije stjecanja prava na upravljanje. Vezano za navedeno protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim se određuje novčana kazna u iznosu od 10 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn