REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – “Rekordera” brzina koštala 1450 eura i tri mjeseca zabrane

Datum objave: 27. 11. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 50 prekršaja, od čega izdvajamo četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 24 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

I protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 50 prekršaja, od čega izdvajamo četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 24 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 25. studenoga 2023. oko 13.40 sati u mjestu Resnik gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zatekli 55-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom brzinom od 103 km/h, odnosno što je za 53 km/h više od dopuštene brzine kretanja. Također je utvrđeno da za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.450,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

TEKST: S. P./ PU PS             FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn