REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Rekorder novogodišnjeg vikenda je 19-godišnji vozač s kaznom od 13 tisuća kuna i 7 mjeseci zabrane

Datum objave: 03. 1. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil, kojim je upravljao 19-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,85 promila, koji se uz to u u naseljenom mjestu kretao brzinom od 86 km/h gdje je najveća dopuštena brzina ograničena na 50 km/h.

I u novogodišnjem vikendu, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 28 prekršaja, od čega ističemo jedan prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja i jedan prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak,  31. prosinca 2021. u 15.55 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici, gdje su policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil, kojim je upravljao 19-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,85 promila, za što je predviđena novčana kazna u iznosu od 10 000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 6 mjeseci. Nadalje, utvrđeno je da se u naseljenom mjestu kretao brzinom od 86 km/h gdje je najveća dopuštena brzina ograničena na 50 km/h, za što je predviđena novčana kazna u iznosu od 3 000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 1 mjeseca. Vozaču je izdan prekršajni nalog s novčanom kaznom u iznosu od 13 000,00 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 7 mjeseci.

TEKST: S.P./ PU PS                  FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn