REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Pet dana zatvora i 12 tisuća kuna za vožnju bez vozačkog ispita

Datum objave: 29. 3. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna predložena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 27. ožujka 2021. oko 11 sati u mjestu Antunovac u Ulici Hrvatskih branitelja gdje je u prometu zatečen 24-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom te nije koristio sigurnosni pojas. 24-godišnjak je uhićen i priveden nadležnom sudu koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru pet dana.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 80 prekršaja od čega 42 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, po osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela tijekom vožnje te po tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i upravljanja neregistriranim i tehnički neosiguranim vozilom.

Najveća novčana kazna predložena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 27. ožujka 2021. oko 11 sati u mjestu Antunovac u Ulici Hrvatskih branitelja gdje je u prometu zatečen 24-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom te nije koristio sigurnosni pojas. 24-godišnjak je uhićen i priveden nadležnom sudu koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru pet dana. Vezano za navedeno protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s prijedlogom novčane kazne u iznosu od 12 tisuća kuna ili kazna zatvora do 60 dana te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

TEKST: S. P./ PU PS          FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn