REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Novčana kazna od 18 tisuća kuna zbog vožnje bez kacige na neregistriranom motociklu

Datum objave: 22. 2. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Na području PU požeško-slavonske “rekorder” proteklog vikenda je 22-godišnji vozač zatečen u prometu na neregistriranim i neosiguranim motociklom, dok za vrijeme upravljanja nije imao sigurnosnu kacigu.Njemu će biti izrečena novčana kazna u iznosu od 18.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „A1“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja, dok je u noći sa subote na nedjelju provedena ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 124 prekršaja od čega 47 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, po devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te deset prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio dana 20 veljače 2021. u mjestu Frkljevci gdje je u prometu zatečen 22-godišnji vozač koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom, dok za vrijeme upravljanja nije imao sigurnosnu kacigu. Vezano za navedeno, 22-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 18.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „A1“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

TEKST: S. P.              FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn