REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Novčana kazna od 10 tisuća kuna i tri mjeseca zabrane za vožnju pod utjecajem alkohola

Datum objave: 17. 1. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio 16. siječnja u Pleternici gdje su policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 48-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,87 promila. Vozaču je izdan prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.

S ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa proteklog vikenda provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 49 prekršaja, od čega ističemo po dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 15 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 16. siječnja 2022. u 15.25 sati u Pleternici u Ulici Eugena Podubskog gdje su policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 48-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,87 promila. Vozaču je izdan prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.

TEKST: S. P.               FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn