REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Najveća novčana kazna vozaču zatečenom s 2,12 promila

Datum objave: 02. 10. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

I protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 77 prekršaja, od čega izdvajamo sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 38 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 30. rujna 2023. oko 1.10 sati u Požegi u Ulici Matice Hrvatske gdje su policijski službenici u prometu zatekli 24-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,12 promila upravljao osobnim automobilom. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

TEKST: S. P.             FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn