REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Najveća novčana kazna od 660 eura za vožnju s 1,45 promila

Datum objave: 04. 12. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 64 prekršaja, od čega izdvajamo četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 37 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

I protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 64 prekršaja, od čega izdvajamo četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 37 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 1. prosinca 2023. oko 20.25 sati u Pakracu u Ulici Krndija gdje su policijski službenici u prometu zatekli 66-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,45 promila upravljao osobnim automobilom. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 660,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

TEKST: S. P.                     FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn