REZULTATI MJERA U PROMETU – Kazna od 20.200,00 kuna 23-godišnjaku pod utjecajem alkohola i bez vozačke

Datum objave: 15. 11. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kaznu i to u iznosu od 20.200,00 kuna previđena je za prekršaj koji je počinio 23- godišnji vozač u Požegi upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,75 promila prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom te bez posjedovanja osobne iskaznice.

I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 81 prekršaj, od čega šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa i 40 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 4. studenoga 2021. oko 2.05 sati u Požegi u Industrijskoj ulici zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 23-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,75 promila i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom te bez posjedovanja osobne iskaznice. 23-godišnjak je smješten u posebne prostorije ove PU do prestanka djelovanja opojnog sredstva te mu je izdan prekršajni nalog na iznos od 20.200,00 kuna.

TEKST: S. P./ PU PS              FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn