REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Najveća novčana kazna od 10 tisuća kuna vozačici bez vozačkog ispita i dozvole

Datum objave: 12. 4. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna predložena je za prekršaj koji se dogodio u Pakracu gdje je u prometu zatečena 42-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Zbog počinjenog prekršaja slijedi joj novčan kazna u iznosu od 10 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, na području PU požeško-slavonske provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 67 prekršaja od čega ističemo 48 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predložena je za prekršaj koji se dogodio u petak 9. travnja 2021. oko 8.30 sati u Pakracu u Ulici Matije Gupca gdje je u prometu zatečena 42-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vezano za navedeno protiv nje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s prijedlogom novčane kazne u iznosu od 10 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

TEKST: S. P. / PU PS       FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn