VIKEND REZULTATI – Bez vozačke i s promilima, skrivio prometu nesreću pa “zaradio” 18 tisuća kuna kazne

Datum objave: 17. 8. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, na području PU požeško-slavonske provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 58 prekršaja, od čega se ističe 31 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, po četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a zatečeno je i troje višestrukih počinitelja prometnih prekršaja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 15. kolovoza 2020. oko 17.25 sati u mjestu Novi Mihaljevci, gdje je 30-godišnjak skrivio prometnu nesreću s lakše ozlijeđenim osobama, a upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,41 promil. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 30-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 18 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od osam mjeseci.

TEKST: S. P./ PU PS         FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn