REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Kazna od 15 tisuća kuna 32-godišnjaku koji je vozio alkoholiziran i bez vozačke

Datum objave: 26. 4. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 82 prekršaja od čega 51 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te po dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 82 prekršaja od čega 51 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te po dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 25. travnja 2021. oko 1.05 sati u Požegi u Frankopanskoj ulici gdje je u prometu zatečen 32-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,17 promila i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola. Vezano za navedeno 32-godišnjaku je izdan prekršajni nalog na novčani iznos d 15 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od osam mjeseci.

TEKST: S. P./ PU PS        FOTO: S. Pok (ilustracija)

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn