REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Alkoholiziran, odbio alkotest pa dobio kaznu od 10 tisuća kuna

Datum objave: 14. 2. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 84 prekršaja, a najveća kazna od 10 tisuća kuna i 3 mjeseca zabrane upravljanja vozilom izrečena je 66- godišnjem vozaču u Kaptolu.

I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 84 prekršaja, od čega ističemo šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 40 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 13. veljače oko 0.20 sati u Kaptolu u Školskoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 66-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka te će mu biti uručen prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

TEKST: S. P./ PU PS           FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn