REZULTATI POJAČANIH MJERA: Pijani traktorist dobio kaznu od 20 tisuća kuna

Datum objave: 07. 2. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – 42-godišnji vozač pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,25 promila i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola upravljao je neregistriranim traktorom te će mu biti uručen prekršajni nalog na novčani iznos od 20.700,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „F“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja, dok je u noći sa subote na nedjelju provedena ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 89 prekršaja, od čega ističemo tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 49 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 5. veljače 2022. oko 20.40 sati u mjestu Lučinci gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 42-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,25 promila i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola upravljao neregistriranim traktorom te će mu biti uručen prekršajni nalog na novčani iznos od 20.700,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „F“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

TEKST: S. P./ PU PS            FOTO:Ilustracija (S.hr Arhiv)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn