REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Vozaču mopeda kazna od 2.240,00 eura

Datum objave: 01. 7. 2024. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveću novčanu kaznu “zaradio” je vozač mopeda koji se, prije stjecanja prava na upravljanje, vozio na neosiguranom i neregistriranom mopedu. Izdan mu je prekršajni nalog na iznos od 2.240,00 eura.

S ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i protekli vikend provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 191 prekršaj, od čega izdvajamo šest prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 136 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 28. lipnja 2024. oko 13.50 sati u mjestu Stražeman gdje su policijski službenici u prometu zatekli 37-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao neosiguranim i neregistriranim mopedom. Također je utvrđeno da je vozilu istekla važnost prometne dozvole. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2.240,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „AM“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

TEKST: S. P.             FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn