REZULTATI AKCIJE U PROMETU – Opet rekorderi s promilima i kaznama

Datum objave: 16. 11. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveću novčanu kaznu od 10.300 kuna i zabranu od tri mjeseca dobio je 28- godišnjak koji je zatečen u Jakšiću pod utjecajem alkohola od 1,66 promila te bez posjedovanja vozačke dozvole. Rekorder po promilima je 43-godišnjak koji je u Dragoviću vozio s 2,45 promila.

I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, na području PU požeško-slavonske provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Također je u noći sa subote na nedjelju provedena akcija u prometu ciljano usmjerena na alkoholiziranost i prisutnost droga kod sudionika u prometu. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 84 prekršaja, od čega se ističe 52 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, deset prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pet nekorištenja sigurnosnog pojasa te četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio 15. studenoga 2020. u Jakšiću u Osječkoj ulici gdje je u prometu zatečen 28-godišnjak koji je upravljao sa osobnim automobilom utjecajem alkohola 1,66 g/kg te bez posjedovanja vozačke dozvole kod sebe, za što mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.300,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 mjeseca. Novčana kazna od 10.000,00 kuna predložena je i za 43-godišnjeg vozača koji je 15. studenoga oko 18.50 sati zatečen u mjestu Dragović kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,45 promila što je ujedno i najveća utvrđena koncentracija alkohola tijekom ove akcije.

TEKST: S. P. / PU PS        FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn