REZULTATI AKCIJE U PROMETU – Najveća kazna od 1800 eura i tri mjeseca zabrane upravljanja 19-godišnjoj vozačici

Datum objave: 16. 1. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 92 prekršaja, od čega izdvajamo  šest prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 33 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 92 prekršaja, od čega izdvajamo  šest prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 33 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 14. siječnja 2023. oko 15.20 sati u mjestu Bektež gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili teretni automobil kojim je upravljala 19-godišnjakinja. Također je utvrđeno da je upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, nije koristila sigurnosni pojas te da kod sebe nije imala prometnu dozvolu, a u vozilo je prevozila više osoba nego što ima upisano u prometnoj dozvoli, odnosno više nego ima sjedala u vozilu.

Nadalje, upravljala je vozilom na kojemu nisu uključena kratka ili dnevna svjetla za vrijeme zimskog računanja vremena, dok je vozilu isteklo i važenje prometne dozvole za više od 15 dana.  Vozačici je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1800,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

TEKST: S. P.                 FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn