REZULTATI AKCIJE U PROMETU: Bez vozačke i s pretrpanim automobilom vozačici kazna od 11 tisuća kuna i 6 mjeseci zabrane

Datum objave: 25. 10. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u Čaglinu, gdje je u prometu zatečena 23-godišnja vozačica koja je ne koristeći sigurnosni pojas i prije stjecanja prava na upravljanje upravljala osobnim automobilom u kojem je prevozila više osoba nego što ima sjedala, odnosno nego što je upisano u prometnoj dozvoli. Protiv nje slijedi prekršajni nalog na iznos od 11.300,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

S ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, tijeom vikenda provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 121 prekršaj od čega ističemo četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 72 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 23. listopada oko 9.40 sati u mjestu Čaglin u Ulici kralja Tomislava, gdje je u prometu zatečena 23-godišnja vozačica koja je ne koristeći sigurnosni pojas i prije stjecanja prava na upravljanje upravljala osobnim automobilom u kojem je prevozila više osoba nego što ima sjedala, odnosno nego što je upisano u prometnoj dozvoli. Protiv 23-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog na novčani iznos od 11.300,00 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

TEKST: S. P./ PU PS             FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn