“REŠETARIMA ZA BOŽIĆ”- Tradicionalni koncert KUD-a Rešetari kao najljepši blagdanski poklon

Datum objave: 22. 12. 2023. | Kategorija: Susreti

REŠETARI – Radujući se blagdanima i zajedništvu, ponosni na tradiciju, članovi KUD-a Rešetari i ove će godine, mještanima i svim dragim gostima, pokloniti koncert. Uz domaćine, 29. prosinca, na koncertu će se predstaviti i članovi KUD-a Luka Ilić Oriovčanin iz Oriovca, Zbor mladih župe mučeništva svetog Ivana Krstitelja Zapolje te tamburaški sastav Satir

Ponosni na svoju tradiciju, vrijedni i aktivni, zaslužni za organizaciju brojnih općinskih događanja, članovi KUD-a Rešetari i ove će godine, u blagdansko vrijeme, slaveći zajedništvo i istinske vrijednosti Božića, mještanima i svim dragim gostima, 29.prosinca, pokloniti koncert.

Uz domaćine koji će, tom prilikom, pokazati sve ono što su, s puno ljubavi i entuzijazma, uvježbavali prethodnih mjeseci, na koncertu će nastupiti i članovi KUD-a Luka Ilić Oriovčanin iz Oriovca, Zbor mladih župe mučeništva svetog Ivana baštine, Krstitelja Zapolje te tamburaški sastav Satir. Kulturno umjetničko društvo „Rešetari“ djeluje od sada već davne 1946. godine, a svojim kontinuiranim radom, prethodnih je desetljeća, pronijelo ime svoga mjesta diljem zemlje i inozemstva- u Itlaliji, Njemačkoj, Švicarskoj, Rumunjskoj. Uz odraslu i dječju folkornu sekciju, u društvu djeluje i ona tamburaška.

Uz ljubav prema Slavoniji, članovi KUD- posebno su ponosni na pokretanje male škole tambure i folklora u kojoj aktivno sudjeluje 30-ak djece mlađe od 10 godina, jer upravo su oni zalog daljnjeg opstanka društva i čuvari tradicije. Podržite ih dolaskom na koncert, zajedno s njima, proslavite blagdane i sretno zakoračite u Novu godinu.

TEKST: S. Tarbuk                     FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn