REPRIZA ADVENTA U CERNIKU – Za dobre želje i darove nikada nije kasno

Datum objave: 06. 1. 2020. | Kategorija: Susreti

CERNIK – Kako im na Božić vrijeme nije išlo na ruku, Cerničani su, u nedjelju, uoči blagdana Sveta tri kralja, odlučili organizirati reprizu Adventa. Jer, trebalo je podijeliti pripremljene darove, pa i ugostiti Djeda Božićnjaka, koji se, na sreću, unatoč nedostatku snijega i završetku blagdana, zadržao u našim krajevima.

Nakon čarobne snježne kulise i istinskog uživanja u zimskim radostima 2018., kraj prošle godine u meteorološkom smislu, Cerničanima nije išao ni malo na ruku. “Pritisnuti” klimatskim promjenama i neuobičajeno velikim količinama kiše, morali su, na razočarenje mještana, odgoditi Advent. Kako na sreću, za dobre želje nikada nije kasno, sunčana nedjelja uoči blagdana Sveta tri kralja, nakon podnevne mise, poslužila je kao repriza.

Jer, trebalo je podijeliti pripremljene darove, pa i ugostiti Djeda Božićnjaka koji je, u nedostatku snijega, umjesto saonicama, stigao konjskom kočijom, za što su se pobrinuli članovi Udruge Konji bili, konji vrani. I dok su najmlađi uživali u neplaniranom iznenađenju, zadovoljni su bili i oni stariji, jer, nema ništa bolje od ugodnih razgovora i druženja uz čašu dobrog kuhanog vina i čaja ” u režiji” domaćih vinogradara i voćara. “Osmijesi na licima najmlađih i pozitivne reakcije roditelja, baka i djedova, dokaz su kako je organizacija “reprize” Adventa bila dobar potez.

Djeca su oduševljena, a kad su ona zadovoljna, zadovoljni smo i mi”, rekao je načelnik Općine Vitomir Žakić, podsjećajući kako je cilj svake cerničke manifestacije, bez obzira na datum, zajedništvo.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: Facebook Cernik

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn