REPREZENTATIVKA NA VOJNOJ OBUCI – Ana Lenard:“Uvjeti su odlični, a zajedništvo koje ovdje vlada je nevjerojatno“

Datum objave: 29. 10. 2017. | Kategorija: Razgovori

ANA 1

POŽEGA –  Dvadeseti naraštaj ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju položio je jučer svečanu prisegu u vojarni 123. brigade HV-a u Požegi. To je ujedno treći ovogodišnji naraštaj, odnosno prvi put je u jednoj godini na dragovoljno vojno osposobljavanje upućeno tri naraštaja ročnika. Ukupno je prisegnulo 308 ročnika, od toga 53 žene, među kojima je i vrhunska sportašica Ana Lenard, hrvatska reprezentativka u karateu te buduća olimpijka. Ana se karateom bavi gotovo cijeli život, a u reprezentaciji je od svoje 16. godine.

“Zaista sam sretna i ponosna što sam prisegnula domovini, osjećaj nakon prisege je bio nevjerojatan. Vrhunska sam sportašica te mi je pružena prilika potpisati ugovor s Ministarstvom obrane i Hrvatskim olimpijskim odborom. Nakon dragovoljnog vojnog osposobljavanja krećem u pripreme za Olimpijske igre. Moram odraditi dio u matičnom klubu te početi s priprema za natjecanja. Dva su velika turnira još u ovoj godini, nakon toga počinje skupljanje bodova za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Prvi takav turnir je u siječnju sljedeće godine u Parizu”, ispričala je Ana.

ANA 2

Prvih tjedan dana obuke bilo je posvećeno vježbanju za svečani čin prisege no Ana kaže kako je dosad već naučila rastaviti i sastaviti pušku. Od sljedećeg tjedna kreće prava obuka koja će trajati osam tjedana, a provodi se u Požegi i na vojnom poligonu Gašinci.

“Sinergija vojske i sporta je odlična stvar. Atmosfera i zajedništvo koje ovdje vladaju je nevjerojatno i nisam očekivala da će biti na takvoj razini. Također, puno je sportaša koji se zbog ozljede nisu mogli nastaviti baviti sportom pa su na ovaj način nastavili služiti Hrvatskoj, a i fizički biti aktivni. Osim vojne obuke, mnogo ih vježba i u slobodno vrijeme što pokazuje visoku motiviranost i fizičku spremu. Uvjeti su odlični, hrana je odlična, smještaj je odličan, ne mogu naći niti jednu primjedbu”, zadovoljna je uvjetima u vojsci buduća olimpijka Ana Lenard.

TEKST: Bojan Miščević     FOTO: B. Miščević

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn