REGIONALNI RAZVOJ – Požeško-slavonskoj županiji osigurano gotovo 1,3 milijuna kuna dodatnih bespovratnih sredstava

Datum objave: 27. 9. 2017. | Kategorija: Društvo

Slavonski-s-ministricom-Žalac-27.9.2017.

ZAGREB/POŽEGA – U  Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova europske unije danas  je održano svečano potpisivanje II. kruga ugovora po Programu održivog razvoja lokalne zajednice (PORLZ) i Programu podrške regionalnom razvoju (PPRR), putem kojih je slabije razvijenim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave dodijeljeno dodatnih 50 milijuna kuna za razvojne projekte. U Požeško-slavonsku županiju je kroz šest dodatnih ugovora osigurano 1.290.000,00 kuna bespovratnih sredstava.

„Ove smo godine napravili veliki iskorak u prepoznavanju potreba lokalne zajednice i osigurali čak tri puta više sredstava za potrebe slabije razvijenih područja nego što je osigurano proteklih godina. Putem ova dva programa Ministarstva, uložit ćemo 157,7 milijuna kuna i  tako pomoći u realizaciji ukupno 520 manjih, ali za održivi razvoj značajnih infrastrukturnih projekata“, istaknula je, u svom uvodnom obraćanju, ministrica Žalac. Program podrške regionalnom razvoju i Program održivog razvoja lokalne zajednice, nacionalne su mjere koje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije provodi u cilju ostvarenja ujednačenog regionalnoga razvoja, a koncipirani su kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavljaju podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

z

Osiguravanjem dodatnih sredstava u iznosu od 50 milijuna kuna Ministarstvo će pomoći provedbu još 151 projekta s Rezervnih lista te potpuni završetak i stavljanje u funkciju 75 projekata kojima su u prvom krugu, zbog limitiranih sredstava i u želji da se potakne realizacija što većeg broja projekata, dodijeljena manja sredstva od traženih.

U Požeško-slavonsku županiju je kroz šest dodatnih ugovora osigurano  1,290.000,00 kuna bespovratnih sredstava. Za uređenje Županijske palače Požeško-slavonska županija dobila je 200 tisuća kuna bespovratnih sredstava. Gradonačelnik Požege Darko Puljašić potpisao je ugovor o dodjeli dodatnih 200 tisuća kuna za uređenje Šetališne zone, dok je gradonačelniku Kutjeva Josip Budimir potpisao ugovor o  o dodjeli dodatnih 250 tisuća kuna za dovršetak uređenja Mjesnog doma u Kuli. Isti iznos dobio je i grad Pleternica za dovršetak Multimedijalne dvorane dok je načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač potpisao ugovor od 200 tisuća kuna za nastavak radova na Dječjem vrtiću. Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević dobila je 190 tisuća kuna za radove u Ulici Radničkih sindikata i dio nogostupa.

TEKST: S.P./MRRFEU        FOTO: MRRFEU/ Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn