REGIONALNI DANI EU FONDOVA U NOVOJ GRADIŠKI – Prilika za nove informacije, znanja i europska sredstva

Datum objave: 23. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnog razvoja i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom Regionalni dani EU fondova. Nakon uspješno organiziranih dana u Bakru, Belom Manastiru, Biogradu na Moru, Bjelovaru, Gospiću, Ivancu, Karlovcu, Krapini, Petrinji, Požegi, Vinkovcima, Viirovitici, manifestaciju će u ponedjeljak, 29.travnja, ugostiti Nova Gradiška i Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković.

Regionalni dani EU fondova, jedinstveno informativno-edukativno događanje u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, nakon uspješno „odrađenih“ 30 hrvatskih gradova, u ponedjeljak, 29.travnja, stiže u Novu Gradišku. Riječ je o događaju čiji je cilj upoznavanje javnosti s mogućnostima financiranja projekata putem europskih fondova i pružanja smjernica zainteresiranim pojedincima o tome gdje mogu pronaći potrebne informacije i osnovno znanje kako bi se odvažili prijaviti vlastite projektne ideje i tako iskoristili sredstva koja su im na raspolaganju.

Besplatne edukacije bit će održane u Pučkom otvorenom učilištu MARM, a pozdravnim će ih govorima, u ime domaćina, otvoriti gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić i predstavnik organizatora, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Edukativno-informativni dio „priče“ počet će panel raspravom „Razvoj Nove Gradiške kroz fondove Europske unije“ na kojoj će sudjelovati predstavnici institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom korištenje europskih sredstava, a potom i stručnim predavanjem pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja“. U okviru „Regionalnih dana EU fondova“, po završetku stručnih predavanja, predviđeno je i održavanje interaktivne radionice „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“, na kojoj će sudionicima događanja biti predstavljene aktualne mogućnosti financiranja te proces prijave putem AGRONET aplikacije.

Jedinstveno informativno-edukativno događanje namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije, a polaznici će, putem interaktivnih radionica i panel diskusija, uz niz korisnih savjeta, imati priliku i razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i sudionicima s ciljem jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

TEKST: S. T.     FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn