RECIKLAŽNO DVORIŠTE U POŽEGI – Od 1. svibnja građani će moći besplatno odlagati 34 vrste otpada

Datum objave: 21. 2. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Grad Požega nositelj projekta na izgradnji i opremanju Reciklažnog dvorišta koje se nalazi u Industrijskoj ulici. U punoj funkciji dvorište će biti najkasnije do 1. svibnja, a objekt je danas obišao požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Reciklažno dvorište u Požegi gradi se u Industrijskoj ulici na površini od 3493 kvadratna metra, pri čemu je 2714 kvadratnih metara ograđenog, korisnog prostora. Riječ je o projektu koji provodi Grad Požega, a sufinancira ga Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost iznosi 5.003.569,54 pri čemu EU sufinancira projekt s 85 posto.

“Izgradnjom i opremanjem funkcionalnog reciklažnog dvorišta Grad Požega doprinosi povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište. Objektom Reciklažnog dvorišta upravljat će Komunalac d.o.o. Požega, a građani će ovdje moći odlagati 34 vrste otpada potpuno besplatno, kako bi grad Požega i dalje ostao ovako lijep, čist i zdrav,” naglasio je gradonačelnik Darko Puljašić.

Projekt “Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području grada Požege, na lokaciji Industrijska ulica” završava 1. ožujka, a nakon potpunog opremanja i kraćeg probnog rada, u punoj funkciji dvorište će biti najkasnije od 1. svibnja 2019. godine.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn