RECIKLAŽNO DVORIŠTE POŽEGA -S projektom i važnosti odvojenog prikupljanja otpada upoznati mještani Općine Kaptol

Datum objave: 14. 6. 2018. | Kategorija: Društvo

NAS

KAPTOL -Nakon što su s projektom najprije upoznati Požežani, o novom načinu odvojenog prikupljana otpada u domaćinstvima, informirani su i mještani Općine Kaptol. Edukativna radionica „Vaša kanta Vaše zdravlje“, druga je od njih ukupno četiri, organizirana s ciljem upoznavanja javnosti s projektom „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Požega na lokaciji Industrijska ulica“ K.K.06.3.1.03.022 Nositelj projekta je Grad Požega, sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014-2020., čija je ukupna vrijednost 5.003.569,54 , a EU sufinanciranje iznosi 4. 172.15,36 kuna.

Kada je riječ o onečišćenosti planeta, game is over, ili, pet je do 12. Stoga je krajnje vrijeme za stjecanje novih navika, poput odvojenog prikupljanja otpada u domaćinstvima. Krajnji je to cilj i projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Požega na lokaciji Industrijska ulica“ K.K . 06.3.1.03.022. Nakon što je sjajna ekološka „priča“ javnosti predstavljena uvodnom konferencijom, nakon prve edukativne radionice „Vaša kanta Vaše zdravlje“ organizirane u Požegi, uslijedila je i ona u Kaptolu.

rec11

Riječ je o zanimljivoj i efektnoj prezentaciji kroz koju su sudionici upoznati s globalnom, a onda i lokalnom situacijom, razlikom između smeća i otpada, važnosti odvojenog prikupljanja otpada u domaćinstvima i informirani o reciklažnom dvorištu koje bi u Gradu Požega trebalo biti završeno do mjeseca studenoga. Voditeljica radionice Sonja Hlebar, voditeljica je programa Udruge Za Održivi Razvoj Hrvatske, stručnjakinja za ekološke teme i autorica brojnih, međunarodno prepoznatih projekata, a sudionike radionice pozdravio je i pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Marko Šostar.

nn

 

Nakon Požege i Kaptola, radionice će biti održane i Općini Jakšić, u ponedjeljak, 18. i u Općini Brestovac, u srijedu, 20.lipnja. Radionica se provodi kroz projekt „IZGRADNJA I OPREMANJE RECIKLAŽNOG DVORIŠTA NA PODRUČJU GRADA POŽEGA NA LOKACIJI INDUSTRIJSKA ULICA“ K.K. čiji je nositelj Grad Požega.Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014-2020., čija je ukupna vrijednost 5.003.569,54 , a EU sufinanciranje iznosi 4. 172.15,36 kuna.

640svezaclanak11

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Grada Požege.

TEKST: Simonida Tarbuk    FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn