RECIKLAŽNO DVORIŠTE POŽEGA – Radionica „Vaša kanta, Vaše zdravlje“ održana u Brestovcu

Datum objave: 20. 6. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna

BRESTOVAC – Nakon informativo-obrazovnih radionica održanih u Požegi, te Kaptolu i Jakšiću, s projektom „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Požega na lokaciji Industrijska ulica K.K. 06.3.1.03.0022. “ kao i osnovama pravilnog gospodarenja i odvojenog prikupljanja otpadom upoznati su i mještani Brestovca. Nositelj projekta je Grad Požega, a vrijedan je 5.003.569,54 kune pri čemu s 85 posto sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

„Vaša kanta, Vaše zdravlje“ naziv je zanimljive radionice kojom su nakon Požežana, a onda i mještana Općina Kaptol i Jakšić, u okviru projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Požega“ na lokaciji Industrijska ulica, upoznati i mještani Brestovca.

rec1111

Posljednja je to u nizu informativno-obrazovnih aktivnosti čiji je krajnji cilj, uz globalno mijenjanje svijesti,  informirati stanovništvo o pravilnom odvajanju otpada u kućanstvima, jer, ako je vjerovati podacima koji kažu kako samo u Hrvatskoj u godinu dana nastane oko 9 milijuna tona otpada, za planet je odavno već „pet d 12“. I mada je riječ o proizvodu nesavjesnog i neprimjerenog ljudskog ponašanja, otpad je istovremeno još uvijek i nedovoljno korišten izvor sirovina i energije, na što bi trebao upozoriti i projekt.

Ekološka je to priča vrijedna 5.003.569,54 kn čiji je nositelj Grad Požega, a koju, s čak 85 posto troškova sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 do 2020.godine. Projekt  se provodi u suradnji s Komunalcem Požega i do kraja kalendarske godine, rezultirat će izgradnjom i opremanjem reciklažnog dvorišta.

nn

Uz Sonju Hlebar, voditeljicu programa Udruge Za Održivi Razvoj Hrvatske iz Koprivnice, autoricu radionice „Vaša kanta Vaše zdravlje“, okupljene su u Općinskoj vijećnici, pozdravili predstavnici EU ureda Grada Požega i načelnik Općine Brestovac, Zdravko Mandić.Prema planu izgradnje i opremanja reciklažno dvorište bi s radom trebalo početi u prosincu ove godine, a edukacijom stanovništva prikupljeni odvojeni otpad povećao bi se za čak 780 tona.

640svezaclanak1111

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Grada Požege.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn