RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA – Grad Nova Gradiška potpisao 38 ugovora o dodjeli sredstava za 103 programa udruga

Datum objave: 01. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – S ciljem izgradnje i osnaživanja civilnog društva, jer potvrda je to i snage grada, Grad Nova Gradiška potpisao je 38 ugovora o dodjeli financijskih sredstava za 103 programa udruga u iznosu od 504.400,00 kuna. Kada iznosu dodamo sredstva osigurana za rad Saveza sportova sveukupni iznos namijenjen programu razvoja civilnog društva i sporta iznosi milijun i 800 tisuća kuna.

Glumci amateri okupljeni u „Kuglu“, vinogradari i voćari, folkloraši, zaljubljenici u prošlost i starodobna vozila, branitelji, invalidi, „Pozitivke“. Ovo je, tek, dio udruga s kojima je Grad Nova Gradiška, po obavljenom postupku oocjenjivanja, potpisao 38 Ugovora o dodjeli finacijskih sredstava za 103 programa od interesa za opće dobro u kategoriji kulture, zdravstvene skrbi za obitelj i djecu, socijalna samoposluga i Domovinski rat, u iznosu od 504.400,00 kuna.

Uz sredstva osigurana za rad Saveza sportova i aktivnosti članica, sveukupni iznos namijenjen programu razvoja civilnog društva i sporta u Gradu Nova Gradiška iznosi milijun i 800 tisuća kuna. Znajući da je grad snažan onoliko koliko je snažno i civilno društvo, aktualno novogradiško čelništvo posljednjih godina kontinuirano povećava iznos sredstava namijenjen radu udruga, potičući tako i njihovu kreativnost, afirmirajući, istovremeno, vrijednosti aktivizma i suradnje.

Prepoznale su to i udruge koje, iz godine u godinu, nude i sve kvalitetnije projekte, podižući tako i ljestvicu ukupne kulturno-zabavno-sportske ponude Grada. Uz predstavnike civilnog društva, Ugovore o dodjeli financijskih sredstava potpisali su, ime Grada Nova Gradiška, zamjenici gradonačelnika Ivana Trupina i Borislav Vidošić.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: I. T.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn